Vilax Standard Sängar

Skånskt sömnhantverk

Det här med sömn är svåra saker. Det forskas och studeras, analyseras och debatteras kring somnologi och neurovetenskap, sömncykler och drömtydning, REM-sömn och allt vad det nu heter. Vi kan villigt erkänna – vi är inte några teoretiska experter på området. Ändå har vi i dryga sju decennier fått människor att sova bättre än de någonsin gjort tidigare. I alla fall är det vad de berättar för oss.

Vi bygger sängar. Och precis som när vi startade Vilax 1949, gör vi det för hand, från grunden. Nu som då envisas vi med att själva tillverka och handfläta alla de spiralkärnor av fjäderstål som är hjärtat i våra sängar. Det är vi ensamma om idag. Spiralerna fäster i varandra, vilket gör att de fjädrar sig individuellt. Eftersom vi själva spinner spiralerna för hand, kan vi anpassa sängens hårdhet efter önskemål.

Redan på 1960-talet levererades de första Vilax-sängarna till kungliga slottet, och därefter har ledande svenska hotell och kräsna privatpersoner valt oss, vilket gör oss otroligt stolta. Våra sängar har livstids garanti på ultimat fjädring och håller formen. Natt efter natt, år efter år. 

Vilax No I

Vår tidlösa klassiker. Vi tillverkar No I för hand, med omsorg, av förstklassiga material – precis som vi alltid har gjort. Detta är en säng som hyllar historisk kvalitet och tradition.

Vilax No II

No II överraskar och förtrollar med sin unika komfort. Över tusen fjädrar, fästa i fyra led, skapar en följsamhet som är svårslagen. Denna säng måste upplevas för att förstås.

Vilax No III

Den ultimata kontinentalsängen, konstruerad i tre delar. No III kombinerar enastående komfort med smidig montering. Handflätade spiralkärnor ger optimalt stöd och jämn viktfördelning.

Vilax No IV

No IV är sängen som gör din vardag lika bekväm som din natt. Med tysta motorer och trådlös fjärrkontroll kan du enkelt justera sitt- och sovställning.

Vilax No VI

Vilax barnsäng – där trygghet möter fantasi.

Vilax Signum

En hyllning till hjärtpunkten

.

Kärnan i allt vi gör

Det hänger på fjädern

Ända sedan bröderna Persson startade Vilax 1949 har det mesta handlat om hantverket – och hängt på en liten fjäder av stål. Fortfarande handflätar vi våra egentillverkade stålfjädrar till en sammanhängande spiralkärna som utgör hjärtat i alla våra sängar, soffor och fåtöljer. 

SÄNGAR

SOFFOR

ÖVRIGA MÖBLER